Op reis door de dimensies

Voor welke vragen is een zielsopstelling geschikt?

In principe kun je iedere vraag inbrengen die je ook in een reguliere opstelling kunt stellen. Het kan bijvoorbeeld gaan om vragen:

  • over je familie, zoals: ‘Waarom verloopt mijn contact met die-en-die toch zo moeizaam?’, ‘Wat is ervoor nodig om de relatie met die-en-die vlot te trekken?’ of ‘Welke uitwerking heeft het oorlogsverleden van mijn opa nu precies op mij?’

  • over je werksituatie, zoals: ‘Ik zou graag een eigen bedrijf beginnen, maar ik stel het maar uit en dat is niet omdat ik niet voldoende zelfvertrouwen heb – waarom dan wel?’, ‘Ik heb veel wat oudere, mannelijke collega’s en ik durf tijdens vergaderingen mijn mond niet open te doen; hoe komt dat toch?’ of ‘Zit ik wel op de juiste plek?’

  • over je gezondheid, zoals: ‘Wat wil deze aandoening mij vertellen?’, ‘Hoe kan ik van deze vervelende kwaal afkomen?’ of ‘Ik probeer al jaren zwanger te worden en het lukt maar niet; zit er een niet-fysieke blokkade?’

  • enzovoorts.

Met andere woorden: je hoeft in de formulering van je vraag geen rekening te houden met het feit dat de opstelling hoogstwaarschijnlijk spontaan een zielsopstelling wordt.

Feitelijk hoef je zelfs niet eens te geloven in het bestaan van een ziel, hoewel dan een familieopstelling bij een collega van mij wellicht toch iets meer voor de hand ligt. En ook heel effectief kan zijn! 😉

Je mág echter ook meteen een spiritueler getinte vraag inbrengen, zoals: ‘Wat wil mijn ziel hier in de stof zetten?’, ’Waarom ben ik eigenlijk geïncarneerd?’ of zelfs: ‘Welk zielscontract kan ik hebben afgesloten met die-en-die, met wie de relatie zo lastig verloopt? Hoe trek ik dat vlot?’

Sowieso spreek ik voorafgaand aan een opstelling met iedere vraagsteller het thema van de opstelling door. We kunnen je vraag dus samen goed in kaart brengen.