Logische kernopstellingen_piramide_zielsniveau

Logische kernopstellingen

Logische kernopstellingen zijn ook een vorm van zielsopstellingen, maar dan net even anders. Ook deze opstellingen heb ik zelf uitontwikkeld en uitgebreid getest in de praktijk. Idealiter heb je hier maar 2 representanten bij nodig; verder werken we met plaatsankers. Ik pas deze vorm van opstellingen toe bij cliënten in mijn praktijk en ook in workshops, zoals de Bevrijdingsworkshop die ik 2 keer per jaar organiseer.

We benaderen het probleem vanaf zielsniveau
Logische kernopstellingen zijn gebaseerd op de zogenaamde Logische Niveaus uit de NLP, gecombineerd met zielsopstellingen. Het uitgangspunt is: je lost een ‘aards’ probleem meestal niet op op het niveau waarop dit is ontstaan. Betrek je er echter het zielsniveau bij, dan ontstaan heel bijzondere inzichten en wordt snelle, duurzame heling mogelijk.

Hier komt de naam vandaan
Om de bedenkers van de Logische Niveaus te eren heb ik hun term ‘Logische’ geleend. Uiteraard verwijst dit ook naar het feit dat ieder gedrag heel logisch verklaarbaar is als je maar weet wat erachter ligt. En dat het óók heel logisch is dat je dit gedrag kunt veranderen door er van een hoger niveau naar te kijken.

De term ‘kernopstellingen’ gebruik ik al langer voor korte, krachtige opstellingen met een beperkt aantal representanten.